miercuri, 25 iulie 2018

Profesorul DX

Am zis ca poate doreste cineva sa devina Dx-er si nu stie cu ce sa inceapa.Asa ca am zis sa va ofer o mica lectie de DX.
RETINE!! Daca sustineti acest hobby , atunci retineti ca este vorba de practica , rabdare si exactitate.
DX este hobby-ul de a primi și de a identifica semnale radio sau de televiziune îndepărtate sau de a face legătura radio în două direcții cu stații îndepărtate în radio amator , în bandă radio a cetățenilor sau în alte comunicații radio bidirecționale. Mulți utilizatori DX, de asemenea, încearcă să obțină verificări scrise ale recepției sau ale contactului, denumite uneori ” QSL ” sau „veries”. Numele hobby-ului vine de la DX, stenogramătelegrafică pentru „distanță” sau „îndepărtat”. (Sursa : Wikipedia)
maxresdefault
Pentru a face DX , ai nevoie pur si simplu de un aparat de radio si o antena externa (in cateva cazuri interna).In cazul antenei interne ne putem referi la aparate de radio cu bobina interna si diferite modele de telefoane mobile cu antena incorporata (ex:Samsung E2121B),dar antenele incorporate nu sunt foarte bune la dx.Daca nu stii ce antena sa alegi poti vedea in primul rand tipurile de antene si pe urma poti achizitona una de pe unul dintre site-urile pe care vi le recomand (clic aici).
Bineinteles poti folosi si un mobil compatibil cu aplicatia Radio FM.
ATENTIE!!!! Hobby-ul de DX se face cu posturi de la o distanta mai mare de 60 km.
Daca vrei sa afli cum identifici un post si distanta sa , puteti folosi foarte usor site-ul fmscan.org. In cazul in care nu stii sa folosesti acest site urmareste acest tutorial : 
Daca doresti sa folosesti alt aparat in afara de banalul telefon poti folosii si aparate de radio portabile si daca nu esti hotarat ce aparat sa cumperi , atunci clic aici.
Si pe urma ai facut dx si nu stii unde sa postezi,eu va recomand sa va faceti canal de youtube si va postati acolo receptiile obtinute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MW Bandscan in Panciu (ROU) with POR334

531 - RRA Petroșani 531 - Antena Satelor Urziceni* 540 - Kossuth Radio Solt 549 - UR1 Mykolaiv 558 - RRA Tg Jiu 567 - RRA Brașov 567 - RRA S...