duminică, 20 ianuarie 2019

PIRATII DIN ETER

Radio pirat este denumirea dată unui post de radiodifuziune ce transmite fără permisiune sau prin alte canale legale suprapuse cu frecvențele acestora.
Legislația cu privire radio-urile pirat variază foarte mult de la o țară la alta. În S.U.A. și în mai multe state europene, termenul descrie, de obicei, semnale de difuzare a programelor radio fără licența FMAM sau unde scurte.
Se pot distinge trei tipuri de radio-uri pirat:
Conform jurnalul.ro , 13 posturi de radio pirat din Bucuresti si-au incetat activitatea, in urma unei actiuni comune a Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), a IGP si a Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA).
Posturi de radio pirat precum „Radio Onix”, „Radio Vip”, „PRO B” sau „Radio ONE”, care emiteau din zone ca Titan, Toporasi, centrul istoric, Vitan, Stadionul Olimpia, au fost inchise, iar proprietarii echipamentelor sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor prevazute de Legea audiovizualului. Aceasta prevede amenzi penale intre 1.000 RON si 5.000 RON.
Imagini pentru fun fm bucuresti
FM 200, Radio Dinamic, Radio Show, Milenium, Onix, Kiss… Acestea sunt doar cateva nume din lista celor 24 de posturi de radio pirat, anihilate pe raza municipiului Bucuresti numai in acest an.
satellite-radio-comp-7

PASIUNILE MELE

ElectroKing Romania devenit recent in Dragos_20 reprezinta , initial un canal individual de Youtube , care se bazeaza pe pasiunile personale si comune cu alte persoane : Radio/Auto/Foto si de asemenea se mai bazeaza si pe receptiile de la distanta.
TV DX și FM DX este căutarea activă a posturilor de radio sau de televiziune îndepărtate recepționate în condiții atmosferice neobișnuite. Termenul DX este un termen telegrafic vechi, care înseamnă „distanță îndelungată”.

luni, 7 ianuarie 2019

Eclipsele de soare din anul 2019

Pe 21 ianuarie 2019 va avea loc eclipsa totală de lună. Evenimentul este vizibil în America de Nord și de Sud, Oceanul Pacific de Est și Europa de Vest. Eclipsa totală de lună din 21 ianuarie 2019 va fi ultima până în mai 2021; cea mai recentă eclipsă totală de lună a fost în iulie 2018. Eclipsa totală de lună din noaptea de 20 ianuarie spre 21 ianuarie 2019 va dura o oră și 2 minute, potrivit experților de la NASA. Experiența deplină, de la începutul eclipsei parțiale până la sfârșit, va dura trei ore și 17 minute.
Pe 2 iulie 2019 vom avea o eclipsă totală a Soarelui. Va fi vizibilă în Oceanul Pacific și sudul Americii de Sud. Aceasta poate fi observată ca o eclipsă parțială în partea superioară a Americii de Sud. e
Pe 16 iulie 2019, locuitorii din Europa, Africa și Asia de Sud vor avea ocazia să vadă o eclipsă parțială de lună care nu va fi vizibilă în America de Nord sau America de Sud.
Ultimul eclipsă de soare din 2019 va fi în decembrie pe data de 26. Este vizibilă în Arabia Saudită, India de Sud, Sumatra, Borneo, Filipine și Guam. Eclipsa parțială poate fi văzută într-o regiune mult mai mare, care acoperă o mare parte din Asia, nord-estul Africii, Oceania și Australia de Vest.
Sursa : a1.ro

Forumul SOFTPEDIA – o epava plina de compromisuri

Forumul SOFTPEDIA reprezinta Cel mai mare forum de discutii din Romania, care acopera o plaja mare de subiecte din diferite domenii: software, securitate, jocuri, hardware, telecomunicatii etc , un forum care consta in discutii libere si care sunt dirijate de catre administratori , super-moderatori si moderatori , un forum care dispunde de reguli aplicate tuturor gradelor userilor din acest forum.
Am inceput cu descrierea acestei platforme de socializare , unde am incercat sa atrag oameni din mai multe domenii sa comunice pe aceasta platforma , insa ca in oricare forum apar atat incalcari/abateri ale regulilor cat si aparitia unor tirani care provoaca disconfort asupra acestei platforme , rezultand aparitia moderatorilor gogomani si renuntarea la useri , astfel ajungem la titlul acestui articol : „Forumul Softpedia,o epava plina de compromisuri” , adica daca nu ai pile nu ai ce cauta aici.Iar acum a venit momentul sa va povestesc experienta mea in acest forum.
Prima data cand m-am inscris in acest forum , adica in noiembrie 2017 , am fost putin nedumerit de conceptul acestuia , si de asemenea eram un incepator , care stiam doar sa comunic doar pe un singur topic , in acea perioada nu stiam ca exista mai multe topicuri.Datorita persoanei cu numele Daniel Albu (Zvartoshu) , acesta m-a ajutat sa inteleg in ce consta acest forum.La inceput am crezut ca acesta va fi asemanator ca si Facebook , Twitter sau Instagram , insa pe parcursul acestei experiente , am constatat ca exista si o „pata neagra” a acestui forum.Cand am avut primul cont cu numele „dxfmpanciu” mi-am dorit sa aflu cat mai multe informatii pe baza cunostiintelor in tehnologia mass-media si a radio/televiziunii.Problema a aparut ca atunci cand am intrat pe topicul Info FM si am postat prima mea postare , nu am fost ingaduit cu bratele deschise si cu bun simt , deja am inceput sa fiu huiduit si jignit , de catre doi tirani ai acestui forum pe nume „marsel90” si „Alex_23”, insa eu sunt o persoana care nu pot fi calcata in picioare asa usor , si injosit in acelasi timp , si am reusit pentru o scurta durata de timp sa-i pun la punct , insa tiranii forumului sunt precum renumitele malware si ransomware pentru un PC,adica nu-i poti combate asa usor.
Intre timp am aflat si penalizarile pentru incalcarea regulilor , dar partea curioasa este ca pe parcursul primului cont nu am fost deloc taxat , si recunosc ca faceam off-topic si flame (pe un motiv bine intemeiat) , totusi nu am fost punctat pentru incalcarea regulilor.Punctul culminant apare , atunci cand userul marsel90 m-a jignit si facut „analfabet” de repetate ori , astfel am hotarat sa renunt la forum , astfel am vorbit cu moderatorul flobuc sa ma banneze pentru renuntarea la acest forum , adica intr-un cuvant m-am enervat , sau cum mai spun copii de azi „RAGE”.
Acum am sa va arat doua exemple concrete ale userului marsel90 , unde jigneste si posteaza dupa bunul sau pe un topic dedicat postului de radio Digi FM :
FB_IMG_15462089464845215FB_IMG_15462140868288338FB_IMG_15462145743378308
De ce acest user nu a fost penalizat pentru ceea ce a postat ? Simplu , pentru ca are pile cu moderatorii ce administreaza aria radio si topicurile acesteia , adica mai explicit , poate sa posteze ce doreste ca nimeni nu-i spune nimic , indiferent de limbajul aplicat de acesta.
Dupa o scurta perioada am hotarat sa revin pe forum sub numele de „Dragos_20” , cu toate ca eram de partea a doua tabere („Renunta” sau „Revin-o”) , pana la urma am ajuns de partea taberei „Revin-o” , pentru a mai dobandi cunostiinte pe partea de radio si mass-media.Pe parcurs odata cu descoperirea a tuturor topicurilor forumului , si implicarea in acestea , am putut face cunostiinta cu oameni minunati si de nota 10 , si care te accepta ca om nu ca un intrus.Insa a aparut si problema cu penalizarile asupra mea , iar acum revin la intrebarea „De ce pe vechiul cont nu am fost punctat ?” SIMPLU , FOARTE SIMPLU.Marsel90 impreuna cu moderatorul ariei radio flobuc , au planuit sa ajung in stadiul acesta , de ciuca batjocurilor celor doi indivizi.Iar pe parcursul experientei sub numele de Dragos_20 , m-am trezit cu doua suspendari (la intervale diferite) , cum ca eu am jignit si am provocat certuri pe topicuri dedicate , insa marsel90 inca a continuat sa ma jigneasca si chiar a ajuns sa ma agreseze verbal , si sa ma urmareasca pe toate topicurile (dupa ce postam ceva urma sa posteze el zicandu-mi „atata te duce capul” sau alternative ale acestei expresii).Niciun moderator nu a intervenit pentru a-l linistii pe acesta , insa acum sa va arat cele doua suspendari ale mele , pline cu minciuni gogonate si inventate de moderatorul flobuc
FB_IMG_15462089136756790
Spune la un moment dat „repetat” si ca „nu-i primul avertisment” , bun,Hai sa vedem ce spune regulamentul Softpedia :
In acelasi timp, moderatorii au dreptul:
– sa stearga orice post considerat offtopic
– sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
– sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama – postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma…etc etc)
– sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza
Moderatorul flobuc a incalcat regula de mai sus cea subliniata , deoarece nu am fost avertizat deloc printr-un mesaj privat , ba din contra cand ii faceam observatie lui marsel90 pentru limbajul sau , si acesta si Alex_23 si flobuc , veneau si ma jigneau in plin topicul.
Deznodamantul acestei experiente cu acest forum vine cu a doua suspendare primita la sfarsitul anului 2018 , cum ca eu am provocat atac la persoana , in conditiile in care si atunci marsel90 m-a agresat verbal.Si asa am terminat de povestit experienta mea cu aceasta platforma plina de compromisuri si discutii inutile, si asa ca o concluzie va sfatuiesc SA EVITATI CAT MAI MULT POSIBIL ACEASTA PLATFORMA , INCERCATI SA COMUNICATI PE PLATFORME UNDE NU EXISTA TIRANI SI COMPROMISURI IN VEDEREA POSTARILOR.

MW Bandscan in Panciu (ROU) with POR334

531 - RRA Petroșani 531 - Antena Satelor Urziceni* 540 - Kossuth Radio Solt 549 - UR1 Mykolaiv 558 - RRA Tg Jiu 567 - RRA Brașov 567 - RRA S...